Wanneer een bezoeker van plan is om een product te kopen via uw affiliate webshop, navigeert hij via een zogeheten affiliate link naar de website van de aanbieder en plaatst daar vervolgens de bestelling. De affiliate link is zo in elkaar gezet dat deze een code bevat, zodat een verkoop naar u als affiliate partner is te herleiden. Bij een verkoop zult u dan een affiliate vergoeding ontvangen.

 

U kunt starten met affiliate marketing door u te registreren bij een affiliate netwerk zoals Daisycon. Wanneer u een account heeft aangemaakt bij Daisycon, kunt u zich aanmelden bij een breed scala aan campagnes binnen Daisycon. Daisycon houdt de affiliate verdiensten bij, die binnen uw account bij Daisycon voor u zijn in te zien.

 

Het Affiliate Webshop script van Vrolijk Internet Services stelt u in staat om productfeeds van de verschillende affiliate netwerken zoals Daisycon en TradeTracker in te lezen. Zo kunt u automatisch producten toevoegen binnen uw affiliate shop. Daarbij is het mogelijk om zelf rubrieken binnen uw affiliate webwinkel aan te maken en de in de feeds gebruikte rubrieken aan uw eigen rubrieken te koppelen. Nieuwe producten worden zo automatisch in de juiste rubrieken van uw webwinkel geplaatst.