De vindbaarheid van je website vergroten met goede content

Goede content is van belang als je wilt dat de website serieus genomen wordt door bezoekers en zoekmachines. Zo moet je zorgen dat de informatie op de website klopt en dat er niet al te veel spelfouten of grammaticale fouten in de content voorkomen. Bij onjuiste informatie of veel schrijffouten zullen bezoekers namelijk snel weggaan van de website. Daardoor krijgt je website een zogenaamde hoge bounce rate en dat is slecht voor je positionering in Google.

 

Ook moet de content uniek zijn. De tekst mag niet al op een andere website gepubliceerd zijn. Wanneer Google ziet dat een tekst op twee verschillende plekken zijn, dan zal de website die als laatst de tekst geplaatst heeft, lager in de waardering van Google komen te staan. Iets dat je ook niet moet doen is het vertalen van buitenlandse teksten met Google Translate en deze teksten vervolgens online zetten. Deze teksten staan vaak vol met fouten en hier prikken de bezoekers en de zoekmachines zo doorheen.

 

 

Vindbaarheid van je website vergroten met het gebruik van zoektermen

Bedenk je bij het schrijven van een webtekst altijd op welke zoektermen je de tekst gevonden wilt laten worden in Google. Gebruik deze zoektermen in de titel van de pagina, in de kopjes en in de tekst zelf. Probeer de zoektermen echter ook weer niet zo vaak te gebruiken dat de tekst onnatuurlijk overkomt of dat Google gaat denken dat je een spammer bent.

 

Gebruik in de tekst ook een aantal synoniemen en woorden die met het onderwerp te maken hebben. Zo help je Google de context van de webtekst te bepalen en zodoende help je mee met een goede kwaliteit van de zoekresultaten. Niets is immers zo frustrerend als een bepaalde zoekopdracht laten doen door Google en niet bij de sites terecht komen die je zoekvraag beantwoorden.

 

 

Vindbaarheid van je website vergroten met backlinks

Backlinks zijn links vanuit andere websites naar jouw website. Mensen plaatsen een link naar je website omdat zij de informatie op de website goed vinden of ernaar willen refereren. In de ogen van Google is een link naar je website een waardering: je kunt het een beetje vergelijken met een "like" op Facebook. Hoe meer backlinks er naar je website zijn, hoe hoger de waardering van je website.

 

Nu zul je zelf vanuit een blog of vanuit startpagina's een aantal backlinks naar je website kunnen maken om de vindbaarheid te vergroten. Gebruik daarbij de zoektermen waarop je gevonden wilt worden in de linktekst van je backlinks. Je kunt zo een klein netwerkje van websites rond je hoofdsite aanleggen. Maak het echter niet te gek: wanneer Google het idee krijgt dat je aan het spammen bent kun je hierop worden afgestraft door je site(s) lager in de zoekresultaten te zetten. Het voordeel van het betrekken van een aantal blogs in dit netwerkje, is dat deze blogs zelf ook weer bezoekers aantrekken.

 

Ook is het een goed idee om je aan te melden op Twitter. Door op Twitter mensen op de hoogte te stellen van nieuwe content en daarbij een backlink te plaatsen naar deze nieuwe content, bouw je ook een aantal goede backlinks op.