Wilt u een website voor uw bedrijf starten, dan heeft u naast een domeinnaam en een CMS systeem ook webhosting nodig. Zonder webhosting is uw website immers niet oproepbaar en daarmee dus onzichtbaar. Heb hebben van een website is voor de meeste ondernemers vandaag de dag cruciaal. Consumenten willen vaak toch nog even verifiëren wat voor vlees zij in de kuip hebben. Niets is daarbij makkelijker dan een website, als het verlengde van een brochure, en een aantal social media kanalen waar men kan zien waar u zich echt mee bezighoudt. Het een versterkt het ander maar kan eigenlijk niet zonder elkaar.

 

Omdat het merendeel van de ondernemers geen geldboom in de tuin heeft staan die op ieder gewenst moment beschikbaar is, doet men er verstandig aan domeinnamen, CMS systemen en webhosting bij interessante aanbieders aan te schaffen. Het is immers niet zo dat u verplicht bent alles bij een en dezelfde aanbieder af te nemen.

 

In Nederland maken veel aanbieders van webhosting dankbaar gebruik van de onwetendheid van het grote publiek bij “shared hosting”. Voor het merendeel van de website is deze vorm van webhosting delen meer dan voldoende. Shared hosting is namelijk, zeker voor brochure sites waarbij men om en nabij de 1.000 bezoekers per dag via de website aantrekt, financieel uitermate aantrekkelijk. Goedkope webhosting die ook nog eens betrouwbaar is en makkelijke te hanteren kunt u hier vinden. Naast de eenvoudige interface kunt u een onbeperkt aantal domeinen (en dus websites) toevoegen en een onbeperkt aantal e-mail adressen gratis aanmaken. U betaalt dus nooit meer per stuk. Met deze webhosting gaat een nieuwe wereld voor u open. Het maken van verschillende websites om bijvoorbeeld een nichemarkt aan te spreken kost slechts enkele Euro’s extra per jaar omdat u wel voor de domeinnaam moet betalen. En dat is wat slim ondernemen eigenlijk inhoudt.