Over het algemeen is het een goed idee om bepaalde werkzaamheden uit te besteden. Linkbuilding is een voorbeeld van dergelijke werkzaamheden. Maar wanneer u een klein budget heeft of helemaal geen budget, dan kunt u prima zelf wat links naar uw eigen website plaatsen.

 

Verschillende soorten links

Er zijn verschillende soorten links, zoals artikellinks, links in publiekelijk toegankelijke PDF documenten, forum links, links op social bookmarking websites, social network links, links op Wiki-achtige sites en startpagina links. Hierbinnen kunnen weer twee typen links worden onderkent, namelijk dofollow en nofollow links. Nofollow links tellen in principe niet mee, maar kunnen alsnog erg handig zijn. Een zoekmachine kijkt namelijk naar het totaalplaatje, het zogeheten linkprofiel. Heeft u van een bepaald type te veel links, dan kan het zijn dat de zoekmachine denkt dat u valsspeelt. U heeft zowel dofollow als nofollow links nodig om hoog te komen in Google.

 

Artikellinks zijn links binnen een stuk tekst op een andere website. Wanneer deze tekst over hetzelfde onderwerp als uw website gaat, dan zijn artikellinks erg waardevol om hoger te komen in Google. Artikellinks vindt u op websites zoals de website die u nu bekijkt (jouwinformatie.nl).

 

Forum links zijn links op internetforums die verwijzen naar uw website. Het overgrote deel van deze links zijn nofollow links. Maar u heeft ze wel nodig voor een goed linkprofiel.

 

Startpagina links zijn links vanuit startpagina websites. Een startpagina is een online catalogus van websites. Op een startpagina zijn de links ingedeeld in rubrieken.

 

Gratis linkbuilding

Een goed begin is het aanmaken van enkele startpagina's en daarop links plaatsen naar uw website. Op de website mijnwebsitestarten.nl is het mogelijk om een gratis startpagina aan te maken en links naar uw website toe te voegen. Uw startpagina blijft daar tot in het einde der tijden staan.

 

Het is ook mogelijk om een link te plaatsen op een bestaande dochterpagina naar keuze. Wanneer u een retourlink naar mijnwebsitestarten.nl aanmaakt op een andere website, dan kunt u daarvan de locatie opgeven in het formulier "Link toevoegen". Na het invullen en het versturen van het formulier controleert de website mijnwebsitestarten.nl direct of u de link daadwerkelijk heeft geplaatst. Is dit het geval, dan wordt uw link direct aan de dochterpagina toegevoegd.

 

Kunt of wilt u geen retourlink plaatsen en heeft u toch wat geld over voor linkbuilding, dan kunt u ook tegen betaling van een klein bedrag een link plaatsen op een bestaande dochterpagina van mijnwebsitestarten.nl . U hoeft dan niet zelf een startpagina aan te maken en links toe te voegen. Het is op mijnwebsitestarten.nl ook mogelijk om een link op de voorpagina te kopen.

 

Startpagina Script

Heeft u wat geld dat u in linkbuilding zou kunnen investeren, dan biedt het Startpagina Script van Vrolijk Internet Services interessante mogelijkheden. Hiermee kunt u een eigen startpagina website in elkaar zetten. U heeft geen kennis van websites maken of programmeren nodig om het Startpagina Script te kunnen gebruiken.

 

Met het Startpagina Script heeft u zelf de controle over de volledige website. Op uw dochterpagina's kunt u zowel links plaatsen als informatieve teksten, video's en afbeeldingen. Zo kunt u uw dochterpagina's een nog informatiever tintje geven. Klik hier voor meer informatie over het Startpagina Script.

 

U kunt met het Startpagina Script links verkopen op uw website. De prijzen kunt u in een gemakkelijk te gebruiken beheeromgeving invullen. Bezoekers kunnen voor plaatsing van een link betalen via onder andere iDEAL en PayPal. Op deze manier wordt het mogelijk om een extra inkomen te genereren met het Startpagina Script. Zo haalt u de investering eruit op een manier die blijvende inkomsten geeft.

 

Eén van de klanten van Vrolijk Internet Services verdient momenteel tussen de 25 euro en 50 euro per dag met het op de automatische piloot verkopen van links via het script. Dat is 750 euro tot 1500 euro per maand aan inkomsten erbij zonder dat het veel werk kost om de website bij te houden. Uiteraard heeft deze klant wel de handen uit de mouwen gestoken om de website op te bouwen. Het komt niet vanzelf. Maar met het Startpagina Script heeft u wel direct een goede basis.

 

Bedenk u eens wat u met 1500 euro per maand aan extra inkomsten bovenop uw huidige inkomsten kunt doen. Daarvan kunt u de huur of hypotheek betalen, een paar keer extra op vakantie of gewoonweg ontslag nemen van die vervelende baan om u volledig op uw website te richten en de inkomsten verder te verhogen.

 

Het Startpagina Script draait op diverse websites. Onder andere op de website mijnwebsitestarten.nl . Dus wanneer u het script eens wilt zien, dan kunt u daar een kijkje nemen en een startpagina aanmaken. Uiteraard heeft u dan alleen de rechten van een gewone gebruiker, maar u kunt dan wel alvast zien hoe de beheeromgeving eruit ziet voor deze gebruiker. Wilt u een demonstratie van de omgeving als websitebeheerder, dan kunt u via deze pagina beheerdersrechten aanvragen.