Voor veel internetmarketeers en website-eigenaren een nachtmerrie, voor een groot aantal anderen een fluitje van een cent. Hoe komt het dat de ene site zo hoog in de zoekresultaten staat en de andere in geen velden of wegen te bekennen is?

 

Dit alles heeft te maken met de manier waarop de website is ingericht en de manier waarop anderen je website zien. Wanneer je bijvoorbeeld op je website informatie plaatst die mensen niet willen zien of lezen loop je de kans dat de bezoeker snel weggaat. Zoekmachines noemen dit verschijnsel een bouncerate. Een hoog bouncerate op een website zorgt voor een negatieve waardering door de zoekmachine en dus een lage positie in de zoekresultaten.

 

Er zijn vele ‘onpage’ optimalisatie manieren. Hierbij kan je denken aan tags, leesbare url’s, sitemaps etc. Een veel vergeten onderdeel van de website is vaak het ‘stemgedrag’ van externe websites. Dit stemgedrag noemt men ook wel linkbuilding. Het is namelijk niets anders dan een stem die wordt uitgebracht op basis van de nieuwswaarde of informatieve waarde van jouw website.

 

Linkbuilding is een tijdrovende en ronduit vervelende bezigheid. Met  software is het mogelijk het linkbuilding proces deels te automatiseren. Nog steeds is het veel en hard werken maar na verloop van tijd (3 tot 4 maanden) zijn de resultaten zo bizar dat je eigenlijk door de concurrentie niet meer in te halen bent.