Iedereen die actief is op het internet en hier zijn inkomen (fulltime of parttime) wil verdienen komt vroeg of laat in contact met de term linkbuilding. Linkbuilding is een manier om de zoekmachines je website te laten vinden. Nadat de zoekmachine, met behulp van een link, jouw website heeft kunnen vinden, zal deze een aantal wegingsfactoren de revue laten passeren:

 

  • Wat is de ‘waarde’ (het PageRank) van de pagina die naar je toelinkt?
  • Wat is de positie van de link op de pagina waarvandaan gelinkt wordt?
  • Wat is het niveau van de website waarnaartoe gelinkt wordt?
  • Is de link op een niet natuurlijke wijze ontstaan?
  • Verdient dit artikel het om opgenomen te worden in de zoekresultaten omdat het één of meerdere vragen beantwoordt?

 

Hoe krijg je deze links?

 

Een veelgebruikte manier om links naar je website toe te bouwen is het aanmaken van een pagina op één van de vele startpagina’s of varianten hierop. De waarde van een link op de startpagina is erg laag en daardoor zal je behalve een indexering weinig voordeel behalen van de links op deze pagina.

 

Toch zijn de links afkomstig van een startpagina relevant. Startpaginalinks zijn een manier om je website en interne pagina’s te indexeren en de zoekmachine attent te maken op nieuwe pagina’s of artikelen op je website.

 

Maar wat te doen wanneer je een hogere positie in de zoekresultaten wilt verkrijgen?

 

Article marketing is een van de meest interessante manieren om zowel zoekmachines als lezers van je artikel te laten zien dat je kennis van zaken hebt, dat je kwalitatieve informatie te bieden hebt en dat bezoekers van jouw website ook echt voordeel kunnen halen uit de dingen die je schrijft.

 

Wanneer je een artikel hebt geschreven, is het belangrijk dat je verschillende en unieke varianten van dit artikel op meerdere plaatsen online publiceert. Er zijn voldoende (gratis) blogvarianten beschikbaar waar je over je eigen onderwerp een artikeldatabase kunt samenstellen. Een blog met slechts één bericht zal niet snel in aanzien of waarde stijgen. Een blog daarentegen met meerdere berichten over hetzelfde onderwerp, die ook nog eens regelmatig worden geupdate zijn veel waardevoller.

 

Het nadeel van deze werkwijze is dat het zo vreselijk veel werk kost. Het zal zeker zijn vruchten afwerpen, dit duurt alleen vaak best lang. Zes tot acht maanden content produceren is meer regel dan uitzondering. Daarbij kost het schrijven en herschrijven van artikelen veel tijd. Een synoniemendatabank zoals The Best Spinner kan een uitkomst bieden bij het schrijven van meerdere varianten op hetzelfde artikel. Waarom is het belangrijk om verschillende varianten van tekst te krijgen? Omdat de zoekmachine geen waarde geeft aan content die dubbel op het internet verschijnt. Je doet dan dus werk voor niets.

 

Wanneer je echt geld wilt verdienen met je website of webshop is het belangrijk over een uitgestrekte periode links naar je website op te bouwen. Een vereiste hierbij is dat je verschillende soorten links gaat maken. Naast startpagina's is het belangrijk dat je minimaal social bookmarklinks en artikellinks gaat maken.