Red Alert 1

In het spel Red Alert 1 hebben het Westen (de geallieerden) en de Sovjet-Unie oorlog met elkaar. Wanneer het spel wordt gestart kun je dus kiezen uit de geallieerden (Allies) en de Sovjet-Unie (Russia). Het verhaal achter Red Alert 1 gaat dat Adolf Hitler middels een tijdmachine uit de geschiedenis wordt verwijderd. De Tweede Wereldoorlog heeft in het spel niet plaatsgevonden. Wel breekt er oorlog uit tussen de kapitalistische westerse wereld en het communistische Rusland (Sovjet-Unie).

 

In het spel Red Alert 1 bestuur je het leger van het Westen of het leger van Rusland. Je hebt de beschikking over onder andere manschappen, tanks, vaartuigen, vliegtuigen en atoombommen. Om dit alles te gebruiken zul je wel gebouwen moeten neerzetten om je basis uit te breiden. De gebouwen geven nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld het kunnen bouwen van SAM-sites (surface-to-air missiles).

 

Het is mogelijk om Red Alert 1 in multiplayer te spelen. Dit betekent dat er meerdere spelers via een computernetwerk aan het spel kunnen deelnemen.

 

 

Red Alert 1 en het Kali clientprogramma

Kali is een speciaal programma voor Windows waarmee oude DOS-spellen die een IPX netwerk ondersteunen over het internet gespeeld kunnen worden. IPX is een verouderd protocol voor computernetwerken. Een protocol wil zeggen: de taal die de computers op een computernetwerk met elkaar spreken. Het internet werkt via een ander protocol, namelijk TCP/IP. TCP/IP staat voor Transmission Control Protocol/Internet Protocol.

 

Omdat het internet niet via IPX werkt, zorgt Kali ervoor dat de IPX-taal wordt omgezet naar een taal die door de computers op het internet worden begrepen, TCP/IP. Ook Red Alert 1 kan via Kali worden gespeeld. Red Alert 1 ondersteunt namelijk IPX. Om Red Alert 1 online te spelen zul je het Kali clientprogramma moeten downloaden.

 

 

Red Alert 1 en Kali server

Wanneer je met het programma een verbinding wilt maken met de Kali server zul je een gebruikersnaam en wachtwoord moeten aanmaken. De eerste 30 dagen is deze registratie gratis, daarna zul je voor een klein bedrag een levenslange registratie krijgen. Op de Kali server kun je mensen uitnodigen om bepaalde spellen te spelen. Ook kun je via Kali met deze mensen chatten. Via Kali kun je bijvoorbeeld Doom 1 en Doom 2 spelen. Maar ook Warcraft I en Warcraft 2. Een ander spel dat door Kali wordt ondersteund is Diablo. Dit artikel gaat echter voornamelijk over Red Alert 1.

 

 

Red Alert 1 spelen via Kali

De mensen die op Kali spelen het spel Red Alert 1 spelen, zijn zeer goed in het spel. Zij spelen Red Alert 1 al jaren in multiplayer (meerdere spelers). De meeste mensen op Kali spelen Red Alert 1 al sinds het spel uitgekomen is.

 

De Red Alert 1 spelers op Kali spelen meestal dezelfde mappen. De populairste map is de P4. Dit betekent dat deze map met vier spelers gespeeld kan worden. Men speelt dan in teams van twee spelers tegen elkaar. Het ene team gaat links in de map de twee basissen bouwen. Het andere team bouwt rechts in de map hun twee basissen.

 

 

Red Alert 1 bouwvolgorde

Omdat de spelers die Red Alert 1 spelen zeer ervaren spelers zijn, is het belangrijk een bepaalde bouw-volgorde aan te houden. Deze bouw-volgorde is de snelste route om snel veel tanks te bouwen en de aanvallen van uw tegenstander(s), die vaak al snel in het spel beginnen, te weerstaan.

 

Je begint het spel met een Mobile Construction Vehicle (MVC). Dit is een voertuig dat uitgeklapt kan worden. Zodra het voertuig wordt uitgeklapt wordt er een Construction Yard opgebouwd. Dit is het hoofdgebouw van de basis. Wanneer je dit gebouw niet meer hebt door de aanvallen van de tegenstander, dan kun je geen nieuwe gebouwen meer bouwen.

 

Rijd met je eventuele teamgenoten naar de van te voren bepaalde locatie en klapt de Mobile Construction Vehicle uit. Je kunt nu een power plant bouwen. Dit is een energiecentrale om je basis voldoende stroom te geven. In Red Alert 1 is stroom heel belangrijk, omdat het bouwen heel langzaam gaat wanneer je basis bijna geen stroom meer heeft.

 

Bouw nu een barracks. Dit is een gebouw waarin je manschappen kunt opleiden. Bijvoorbeeld de Rifle Infantry. Dit zijn manschappen met een mitrailleur. Leid hiervan een aantal op en zorg dat ze je basis beschermen. Bouw ook een linie op waar je tegenstander doorheen moet voordat hij of zij je basis kan bereiken.

 

Hierna is het tijd om een Ore Refinery te kopen. Dit gebouw maakt het mogelijk dat een speciale wagen (de ore truck) een waardevolle plant dat op bepaalde plaatsen in de map groeit kan omzetten in een geld. Van dit geld kun je weer gebouwen en eenheden kopen.

 

Bouw hierna zeven war factories. Dit zijn gebouwen waarmee tanks worden gebouwd. Hoe meer war factories je basis heeft, hoe sneller tanks worden gebouwd. Blijf vanaf nu de hele tijd tanks bouwen. Bouw ook na een tijdje een tweede en dere ore truck, zodat je ook voldoende geld blijft hebben.