Een startpagina is een dochterpagina van een grotere website, namelijk een startpagina website. Een startpagina is meestal rondom een bepaald thema opgezet. Op de startpagina staan links naar andere websites rondom dat thema. De links worden ingedeeld in rubrieken. Deze rubrieken zijn visueel te herkennen als een blokje met een titel. Binnen die blokjes staan de links. Naast links kunt u ook teksten en afbeeldingen in de rubrieken plaatsen. Een startpagina heeft vaak een eigen subdomein.

 

Met het Startpagina Script kunt u op uw website een onbeperkt aantal dochterpagina's aanmaken. De startpagina's kunnen worden beheerd vanuit een afgeschermd deel van de website, het beheerdersgedeelte.

 

U kunt het script zo instellen dat men zich op uw website kan registreren als paginabeheerder. Een paginabeheerder kan zonder tussenkomst van de websitebeheerder nieuwe startpagina's aanmaken en links plaatsen. Deze startpagina's worden automatisch op de website zichtbaar. Wilt u niet dat men zich kan registreren als paginabeheerder dan laat u deze optie uitgeschakeld. Standaard staat de optie uit dus u hoeft dan verder niets te doen. De optie is op ieder moment in- en uit te schakelen.

 

Op iedere dochterpagina is een linksuggestie formulier aanwezig. Bezoekers kunnen hiermee links aanmelden waarvan zij denken dat plaatsing interessant is. De paginabeheerder van de pagina waarop de linksuggestie wordt ingediend, ontvangt een e-mail met de ingevulde. Aan de hand van deze informatie kan de paginabeheerder beoordelen of de link wel of niet wordt geplaatst.

 

Ook is op iedere dochterpagina een contactformulier aanwezig waarmee bezoekers contact kunnen opnemen met de beheerder van een startpagina.

 

Geld verdienen met uw startpagina

Met het Startpagina Script wordt het mogelijk om geld te verdienen met uw startpagina. Een eerste optie is geld verdienen door middel van affiliate marketing. Bij affiliate marketing kunt u linken naar producten en diensten van een bepaalde aanbieder en wanneer iemand via uw link iets aanschaft, dan ontvangt u een commissie. Dit is vaak een bepaald percentage van het aankoopbedrag. Ook is het mogelijk dat u een vast bedrag ontvangt wanneer iemand zich inschrijft bij de nieuwsbrief van de aanbieder.

 

Om affiliate marketing te kunnen doen dient u zichzelf aan te melden bij een affiliate programma. Affiliate links zijn meestal speciale links met daarin een code. Aan de hand van die code kan worden gezien dat de verkoop via u is verlopen.

 

In plaats van een link kunt u ook een banner plaatsen. Dit is met het Startpagina Script geen probleem. U kunt naast links ook tekst en afbeeldingen plaatsen. En een banner is in feite een afbeelding in een link. Een banner is met het Startpagina Script eenvoudig te plaatsen.

 

Een andere mogelijkheid is het plaatsen van Google Adsense op uw startpagina. Google Adsense is een platform van het bedrijf Google waar adverteerders en publishers (mensen met een eigen website) aan elkaar worden gekoppeld. Zo hoeft u niet op zoek te gaan naar adverteerders. Indien mogelijk zullen de advertenties aansluiten op het onderwerp van uw website. Dit betekent dat wanneer u een startpagina heeft over financiële zaken, er advertenties van financiële producten getoond zullen worden. Iedere keer wanneer een bezoeker op een advertentie klikt op uw startpagina, ontvangt u een klein bedrag. Klik niet zelf op uw advertenties: dit krijgt Google door en u wordt dan uit het platform verwijderd. Hierna is het erg lastig om opnieuw toegelaten te worden, zo niet onmogelijk.

 

Uw eigen startpagina website

Bent u nieuwsgierig geworden naar het Startpagina Script, dan kun kunt u via deze link naar de officiële pagina van het script gaan. Op die pagina leest u meer over de mogelijkheden en kunt u het script aanschaffen.

 

De installatie van het Startpagina Script is erg eenvoudig en de exacte stappen van de installatie worden op de website van Vrolijk Internet Services uitgelegd. Komt u er toch niet uit, dan kunt u het script kosteloos door Vrolijk Internet op uw webhosting pakket of server laten installeren.