De mogelijkheid tot internetbankieren wordt door vrijwel alle banken geboden. Online bankieren is zeer handig. Met een druk op de knop kunt u al uw rekeningen beheren. U kunt van elke rekening, of dit nu een spaarrekening of betaalrekening is, het huidige saldo online inzien. Ook maakt u met internetbankieren eenvoudig geld over naar een andere rekening. U kunt met internetbankieren ook van te voren een overschrijving voor een specifieke datum plannen. Deze overschrijving wordt dan op die datum uitgevoerd zonder dat u er nog naar hoeft om te kijken.

 

Veel banken bieden de mogelijkheid om online te sparen en te beleggen. Met gemak plaatst u orders en kunt u beursinformatie inzien.

 

 

Internetbankieren aanvragen

Het aanvragen van internetbankieren gaat bij de meeste banken vrij eenvoudig. Vaak gaat de aanvraag telefonisch of via internet. U krijgt vervolgens een aan uw rekening gekoppelde gebruikersnaam en wachtwoord per post toegestuurd. Soms ontvangt u ook een paslezer waarop u uw PIN code moet invoeren om toegang tot het online systeem te krijgen.

 

 

Internetbankieren en beveiliging

U kunt er maar zeker van zijn dat uw computer goed beveiligd is. Open nooit phishing mails. Dit zijn e-mails van derden die doen alsof zij de bank zijn. Zij vragen u daarbij uw gebruikersnaam en wachtwoord achter te laten op een website. Doe dit nooit. De bank zal nooit naar uw wachtwoord vragen. Installeer ook antivirussoftware.