Wat is internetbankieren?

Vrijwel alle banken bieden de mogelijkheid tot internetbankieren. Daarbij kunt u online al uw bankzaken regelen. U kunt internetbankieren bij de meeste banken eenvoudig telefonisch of via internet aanvragen.

De mogelijkheid tot internetbankieren wordt door vrijwel alle banken geboden. Online bankieren is zeer handig. Met een druk op de knop kunt u al uw rekeningen beheren. U kunt van elke rekening, of dit nu een spaarrekening of betaalrekening is, het huidige saldo online inzien. Ook maakt u met internetbankieren eenvoudig geld over naar een andere rekening. U kunt met internetbankieren ook van te voren een overschrijving voor een specifieke datum plannen. Deze overschrijving wordt dan op die datum uitgevoerd zonder dat u er nog naar hoeft om te kijken.

 

Veel banken bieden de mogelijkheid om online te sparen en te beleggen. Met gemak plaatst u orders en kunt u beursinformatie inzien.

 

 

Internetbankieren aanvragen

Het aanvragen van internetbankieren gaat bij de meeste banken vrij eenvoudig. Vaak gaat de aanvraag telefonisch of via internet. U krijgt vervolgens een aan uw rekening gekoppelde gebruikersnaam en wachtwoord per post toegestuurd. Soms ontvangt u ook een paslezer waarop u uw PIN code moet invoeren om toegang tot het online systeem te krijgen.

 

 

Internetbankieren en beveiliging

U kunt er maar zeker van zijn dat uw computer goed beveiligd is. Open nooit phishing mails. Dit zijn e-mails van derden die doen alsof zij de bank zijn. Zij vragen u daarbij uw gebruikersnaam en wachtwoord achter te laten op een website. Doe dit nooit. De bank zal nooit naar uw wachtwoord vragen. Installeer ook antivirussoftware.