Wat zijn backlinks?

Backlinks zijn links vanaf andere websites naar jouw eigen website. Backlinks spelen een factor in de vindbaarheid van je website en in de de positionering in Google. Google ziet een link naar jouw website nameling als een aanbeveling door iemand anders. En wanneer er veel aanbevelingen zijn, dan moet de website wel een goede website zijn.

 

Je kunt backlinks verkrijgen van anderen, maar kunt ook zelf een beetje bijdragen aan het succes van je website. Wat weerhoudt je ervan om je website niet zelf te gaan promoten op een blog of op social media?

 

 

Backlinks verkrijgen van anderen

Het beste is wanneer je backlinks kunt krijgen van anderen. Hiervoor moet je website van zodanige kwaliteit zijn dat anderen ook echt een link naar je willen plaatsen. Daarom moet de informatie op je website correct zijn, moet het gemakkelijk door te lezen zijn en mogen er niet al te grote spellingsfouten of grammaticale fouten in de tekst zitten. De tekst moet daadwerkelijk een bepaalde zoekvraag beantwoorden: mensen moeten ook echt geholpen zijn met de informatie. Wanneer de website goed is, gaan anderen vanzelf linken naar je website.

 

 

Backlinks maken met een blog

Je kunt ook zelf een blog starten en artikelen schrijven rondom het onderwerp van je website. Platformen om te bloggen zijn bijvoorbeeld Wordpress en Weebly. Zet je blog niet vol met links, maar doseer het een beetje. Schrijf een aantal blog artikelen, plaats dan eens een link in een artikel, schrijf vervolgens weer een aantal artikelen. Dan weer een artikel met een link naar je website erin. Realiseer je dat mensen naar een blog gaan om daar het antwoord op een bepaalde vraag te vinden. Net als met de teksten op je website zul je dus ook op je blog een bepaalde kwaliteit moeten waarborgen. Zet het blog niet vol met links, dat wordt als spam gezien.

 

 

Backlinks maken via social media zoals Twitter

Op social media kun je mensen op de hoogte houden met de ontwikkelingen van je website of je bedrijf. Wanneer er nieuwe informatie op je website verschijnt, kun je bijvoorbeeld een Twitter-bericht de deur uit doen met een linkje naar de nieuwe informatie. Ook wanneer je nog geen volgers hebt loont het de moeite om een Twitter-account aan te maken. De links worden uiteindelijk ook door Google opgepikt en dragen bij aan een snellere indexering van je website.

 

 

Backlinks maken op startpagina's

Wat je ook kunt doen is je website aanmelden bij startpagina's zoals mijnwebsitestarten.nl . Een goed idee is om zelf enkele startpaginadochters te beheren. Je kunt daarop linken naar zowel je website als je blog. Zo sla je twee vliegen in één klap. Enerzijds omdat je extra links aanmaakt naar je hoofdsite, anderzijds omdat je blog door de linkjes ook weer extra waarde krijgt in Google. En die waarde wordt door de backlinks op het blog weer doorgegeven aan je hoofdsite.

 

U kunt uiteraard ook zelf een startpagina website oprichten. Dat kan met behulp van het startpagina script. Dochterpagina's krijgen op uw website een eigen subdomain toegewezen. Een mooie eigenschap van het script is dat u er links mee kunt verkopen. Via een formulier kan de bezoeker een link toevoegen aan een dochterpagina. Na de betaling wordt de link automatisch geplaatst.

 

Via de beheeromgeving van het startpagina script kunt u gebruikersregistratie inschakelen. Hierdoor kunnen anderen hun eigen startpagina maken op uw website. Zit zorgt ervoor dat uw website sneller groeit en belangrijker wordt in de ogen van de zoekmachines.